Roland Garros'nun toprak kortları genellikle geri çizgiden uzun süren rallileriyle ve raketlerin groundstroke becerilerini sergilemeleriyle meşhurdur.

Ancak Fransa Açık'ta 2011'den beri kullanılan Babolat toplarının daha ağır olan Wilson marka toplarla değiştirilmesi, tenisçilerin vuruş repertuarlarından daha fazla seçeneği daha sık kullanmalarına yol açtı.

COVID-19 pandemisi nedeniyle ertelenen turnuvanın düznelendiği sonbaharın, turnuvanın normal takvimdeki yerine göre daha soğuk ve nemli koşullarında topun toprak kortta daha az sekmesiyle kısa toplar (drop shot) bu seçenekler arasında en fazla göze çarpan vuruşlardan oldu.

Kariyerinin ilk Fransa Açık finaline yükselen Avustralya Açık şampiyonu Sofia Kenin bu doğrultuda bu yılki Roland Garros'yu 'kısa top cenneti' olarak tanımlıyor.

4 numaralı seri başı, Fransızların genç umutlarından Fiona Ferro'ya karşı bir set geriden gelip kazandığı dördüncü tur mücadelesinde kısa toplardan 9 puan vuruşu çıkardı.

Amerika Açık şampiyonluğuyla Paris'e gelen Dominic Thiem'e karşı iki set geriden gelerek çok iyi bir mücadele ortaya koyan Fransız Hugo Gaston da kısa toplardan sıklıkla faydalanan raketlerden. 

Gaston, dünya 3 numarasına karşı oynadığı dördüncü tur maçında 55 kısa top denerken bunların 40'ında puanı kazanmayı başararak rakibinden övgü aldı. 

Dünya 1 numarası Novak Djokovic ise 15 numaralı seri başı Karen Khachanov'u üç sette geçtiği dördüncü tur maçında 30'dan fazla kez kısa topa başvurdu. Fransa Açık dördüncü turu gören ilk Arap kadın raket olan Ons Jabeur de sık sık ve başarıyla kısa top deneyen isimlerdendi.

Yüksek bir kısa top rakibe kayda değer bir avantaj sağlasa da, Fransa Açık seyircileri soğuk ve nemli hava koşullarında bu vuruşun, Khachanov'un sık sık kullandığı gibi karşı-kısa toplara yol açtığına ve bir file önü oyunu izlettirdiğine tanıklık etti.

Önümüzdeki yıl takvimdeki düzenli yerinde düzenleneceği öngörülen bir Fransa Açık'ta raketler kısa toplara bu frekansta başvurur mu bilinmez ancak COVID-19 pandemisi önlemleriyle olağanüstü koşullarda düzenlenen 2020 Roland Garros'da olağanüstü vuruş örüntüleri izlemek çok da tuhaf olmasa gerek.