Daha önce kariyerinde ilk 30 sıradaki oyunculara karşı galibiyeti bulunmayan Aliaksandra Sasnovich, WTA Tokyo turnuvasında Amerika Açık finalisti Karolina Pliskova'yı yenerek büyük bür sürprize imza attı. Belaruslu oyuncu elemelerden geldiği Toray Pan Pacific Open'da 3 nolu seribaşi Pliskova'yı 6-4 ve 6-2'lik setlerle geçerek çeyrek finalde Naomi Osaka'nın rakibi oldu. 

Dünya sıralamasında 107. sırada bulunan Sasnovich, ilk servislerinden yüzde 62, ikinci servislerinden ise yüzde 37 puan çıkarabilen Pliskova karşısında özellikle ikinci sette dominant bir oyun sergiledi. 

Tokyo'da elemelerden gelen bir başka oyuncu Magda Linette de iki maç puanı kurtardığı maçta Yulia Putintseva'yı 4-6, 6-3 ve 7-5'lik setlerle yenerek Tokyo'da son sekize kaldı. Fransa Açık şampiyonu Garbine Muguruza ise üç hafta önce Amerika Açık'ın ikinci turunda kaybettiği Anastasija Sevastova'dan rövanşı almayı başardı. Turnuvanın 1 nolu serbaşı İspanyol tenisçi, rakibini 6-3'lük iki set sonunda geçerek çeyrek finalde Elina Svitolina ile eşleşti.