Rafael Nadal'a toprak kortta darbe yine Dominic Thiem'den geldi. En son geçen sene Roma Masters turnuvasında rakibine yenilen ve o tarihten itibaren toprak kortlarda üstüste 50 set ve 21 maçlık kazanma serisi tutturan İspanyol raket, Madrid Open çeyrek finalinde yine aynı isme boyun eğerek turnuvaya ve serilerine veda etmek zorunda kaldı.

İlk sette 4, ikinci sette ise tam 8 kez servis kırma puanı gösterdiği rakibi karşısında özellikle ikinci sette düşüş gösteren 31 yaşındaki raket 1 saat 6 dakika süren ilk seti 7-5, 51 dakika süren ikinci seti de 6-3 kaybederek 4 şampiyonluk yaşadığı turnuvaya son 8 turunda veda etti.

Hafta içinde Nadal'ı Madrid ve Roma'da yenmenin diğer toprak zeminlere oranla daha kolay olduğunu ifade eden Avusturyalı tenisçi, geçen sene Roma'da aldığı galibiyetten sonra bu sene de Madrid'de Nadal'ı mağlup ederek öngörüsünü yerine getirmiş oldu.

Maçtan sonra çok mutlu olduğunun altını çizen Dominic Thiem "Kazanmak için çok ekstra bir performans göstermem gerektiğinin farkındaydım ve bunu başardım, Rafa iki hafta önce Monte-Carlo'da beni üstün bir oyun sonrası yenmişti ancak buraya pozitif düşüncelerle geldim ve bu kez kazanan taraf olmayı başardım" dedi.

Thiem'den sonra söz alan Nadal ise "Tabi ki mağlup olduğum için üzgünüm, geri gelmek için çabaladım ancak olmadı, Thiem benden çok daha iyi oynadı ve galibiyeti haketti" ifadelerini kullandı.

Alığı bu mağlubiyet ile birlikte dünya 1 numara koltuğunu da yeni haftada İsviçreli Roger Federer'e kaptıracak olan Nadal, tekrar klasman zirvesine yükselmek için ATP Roma'da şampiyon olmak zorunda.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net