24 yaşındaki Avusturyalı Dominic Thiem'in geçen yılın finalisti Kevin Anderson'u set yitirmeden mağlup ettiği yedinci gün mücadelelerinde, Rafael Nadal ise Gürcü rakibi Nikoloz Basilashvili'yi dört sette turnuvanın dışına itti.

Thiem, Anderson karşısında ilk üç turdaki maçlarının aksine hatasıza yakın bir performans sergilerken, yalnızca 13 basit hata ile tamamladığı karşılaşmadan 7-5 6-2 7-6 ile galip ayrılmasını bildi.

Maç boyunca oyuna soktuğu 45 ilk servisin tam 41'inden puan çıkarmayı başaran Thiem, 42 de winner ürettiği mücadele sonunda Amerika Açık'ta kariyerinin ilk çeyrek finalini yakalamış oldu.

SET KAYBIYLA ÇEYREK FİNAL

Dünya 1 numarası ve son şampiyon Rafael Nadal ise Dominic Thiem'e kıyasla daha zorlu bir dördüncü tur maçı oynadı. Rafa, daha önce sadece 1 kez Roland Garros'ta karşılaştığı ve mağlup ettiği Basilashvili karşısında set kaybetse de, 3 saati aşan mücadeleden 6-3 6-3 6-7 6-4 ile galip ayrılmasını bildi.

Bu galibiyetle kariyerinde sekizinci kez Amerika Açık'ta çeyrek final oynamaya hak kazanan Nadal, aynı zamanda Roma'dan bu yana korta çıktığı 27 maçta 26. kez korttan galip ayrılmış oldu.

Karşılaşmanın ardından, Dominic Thiem ile 11. kez karşı karşıya geleceği maç hakkında görüşlerini belirten üç kez şampiyon Nadal, bu maçın Roland Garros toprağında oynamaktan çok farklı olacağını belirtirken, ''Zemin farklı olsa neticede bu bir tenis maçı olacak. Kazanmak için yapmamız gerekenler değişmiyor. Ben onun oyununu biliyorum, o da benimkini. Korttan galip ayrılmak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca Thiem adına da çok mutluyum. Geçen sene Del Potro karşısında kötü bir yenilgi almıştı'' şeklinde konuştu.

Rafael Nadal ve Dominic Thiem ikilisi, bugüne kadar 10 kez birbirlerine karşı korta çıktılar ve bu maçların 7'sinden Rafa galip ayrılırken, üç kez ise Thiem gülen taraf oldu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net