Amerika Açık tek erkekler finalinde 2 numaralı seri başı Dominic Thiem, iki set geriye düştüğü maçta Alexander Zverev'i dört saat sonunda 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6)'lık beş sette mağlup ederek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazandı.

Maça hızlı giren taraf kariyerinin ilk majör finalinde oynayan dünya 7 numarası oldu. Kırdığı servislerle 6-2, 5-1 öne geçen Alman raket kaçırdığı dört set puanıyla birlikte vites düşürdü ve servis kırdırdı. Buna karşın ikinci seti de kazanan Zverev 2-0 öne geçti.

Üçüncü ve dördüncü seti kazanan Thiem beşinci sette servis kırdırarak 3-5 geriye düşse de geri dönmeyi başardı ve final seti tie-break'ini üçüncü maç puanında 8-6 kazanarak kariyerinin ilk majör şampiyonluğunu yaşadı.

Maça iyi başlaya Zverev özellikle kritik anlarda yaptığı çift hatalar (toplam 15) ve basit hatalarla (toplam 65) yenilmekten kurtulamadı.

Böylelikle Amerika Açık tarihinde ilk kez tek erkekler finalinin sonucu final seti tie-break'iyle belirlenirken, Açık Dönem'de ilk defa Amerika Açık finalinde kazanan raket iki set geriden gelerek şampiyonluğu elde etmeyi başardı.

Bu maç aynı zamanda 2004'te Gaston Gaudio ve Guillermo Coria arasındaki Fransa Açık finalinden 16 yıl sonra kazananın iki set geriden geldiği ilk Grand Slam finali olarak kayıtlara geçti.

Kariyerindeki dördüncü majör finalinde ilk Grand Slam zaferine ulaşan Dominic Thiem, 1995'te Fransa Açık'ı kazanan Thomas Muster'den çeyrek asır sonra bir Grand Slam kazanan ilk Avusturyalı raket oldu.