Türkiye'nin en uzun soluklu spor yayınları arasında bulunan Tenis Dünyası Dergisi'nin 80. sayısı çıktı. Ekim ayının ilk haftasına dek bayilerden temin edilebilecek sayının kapağını Wimbledon'ın ardından Olimpiyat Oyunları'nda da zirveye çıkan Britanyalı süperstar Andy Murray süslüyor.

Rio 2016 heyecanının Ali Katipoğlu tarafından kaleme alındığı dergide, Porto Riko'ya tarihinin ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran Monica Puig'i Baran Güven okulara daha yakından tanıtıyor. Türk tenisini olimpiyatlarda temsil eden ilk raket olarak tarihe geçen Çağla Büyükakçay'ın Rio serüveni de sayfalarımızda yer buluyor.

Yeni sayıda üç özel röportaj dikkat çekiyor. Bunlardan birisi Mert Ertunga'nın dünya tenis camiasının en saygın isimlerinden tarihçi Steve Flink ile Wimbledon'da yaptığı söyleşi. Keyifle okunacak Ertunga-Flink sohbetinin yanı sıra kortlardaki başarılı kariyerlerini şimdilerde yorumculuk alanında sürdüren Mats Wilander ve Fabrice Santoro da 80. sayının konukları arasında.

12 Eylül haftasında İstanbul'da, 19 Eylül haftasında İzmir'deki köklü ATP Challenger turnuvalarına ön bakış attığımız nüshanın ilgiyle okunacak yazılarından birisini Şevket Furkan Erbay yazdı. Erbay, yıldız tenisçilerin şöhretin etkisiyle değişim gösteren karakterlerini analiz etti.

Köşe yazarlarımız Bekir Emre, Dario Novak ve Cem Tınaz tenisin spesifik alanlarına değindiği Tenis Dünyası 80. sayısında Fehmi Kızıl ve Nazmi Bari Senyör Turnuvaları, Doğu Tenis Ligi, gündemdeki en güncel haberler, ATP-WTA Turu değerlendirmeleri de okurlarımıza ulaştırılıyor.