Bu sene 69’uncusu düzenlenen American Express İstanbul Challenger’da ana tablo mücadelesinin ikinci gününde korta çıkan milli tenisçiler Marsel İlhan ve Altuğ Çelikbilek, ilk maçlarını kazanıp son 16’ya kalmasını bildi. 
 
TED Spor Kulübü’ndeki organizasyona Antalya’da elde ettiği Futures zaferinin moraliyle gelen Marsel, açılış turunda Tobias Kamke engelini üç sette aştı. Setlerde geriye düştüğü buluşmada klasmanın 182. basamağındaki Alman rakibini 2-6, 6-2, 6-3’le geçen İlhan, ikinci turda Rus Shalva Dzhanashia ile eşleşti.
 
75 bin dolar toplam para ödüllü organizasyona wildcard ile katılan Türk sporcuları karşı karşıya getiren maçta ise sevinen taraf Altuğ oldu. Bir buçuk saatin sonunda Muhammet Haylaz’ı 7-6, 7-5’le saf dışı bırakan Çelikbilek, bir sonraki sınavını Fransız Maxime Janvier önünde verecek.
 

Ana tabloda yer alan bir diğer milli raket Cem İlkel ise Rus rakibi Shalva Dzhanashia’ya yenilerek elenmekten kurtulamadı. İlkel, 2 saat 10 dakika süren maçtan 6-2, 2-6, 6-4 mağlup ayrıldı ve turnuvaya teklerde birinci turda veda etti.
 
ÇELİKBİLEK/TÜRKER’DEN ETKİLEYİCİ GALİBİYET
Zorlu organizasyonun çiftler kategorisinde ortaklık kuran 21 yaşındaki Altuğ Çelikbilek ve 19 yaşındaki Mert Naci Türker, önemli bir galibiyete imza attı. 1 numaralı seribaşları Mikhail Elgin/Hans Podlipnik’i 6-3, 6-4’le deviren Çelikbilek/Türker ikilisi, böylece çeyrek finale yükselmeyi başardı.
 
American Express İstanbul Challenger’da yarın (13 Eylül Çarşamba) sekiz müsabakanın heyecanı yaşanacak. Altuğ Çelikbilek’in teklerde, Cem İlkel ve Tuna Altuna’nın çiftlerde ter dökeceği günün programı saat 11.00’de başlayacak.

Kaynak: ttf.org.tr