Roma finalinde Ons Jabeur'ü 6-2'lik iki setle mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşan dünya 1 numarası Iga Swiatek, galibiyet serisini de 28 maça yükseltti.

Maçta ilk servisinden yaklaşık %70'le puan çıkaran Swiatek, karşı karşıya kaldığı yedi servis kırma puanının altısını da çevirdi.

Turnuva boyunca set kaybetmeyen tenisçi, gördüğü finallerde üst üste kazandığı set sayısını da 16'ya yükseltti.

Finale gelene kadar Victoria Azarenka, Bianca Andreescu ve 3 numaralı seri başı Aryna Sabalenka gibi isimleri mağlup eden Polonyalı raket, katıldığı üst üste beşinci turnuvada da kupaya uzanmayı başardı.

Swiatek böylelikle, Justine Henin, Venus Williams ve Serena Williams'ın ardından 21. yüzyılda bir sezonda en az beş şampiyonluk gören dördüncü WTA oyuncusu oldu.

Dünya 1 numarasının bu yılki beş şampiyonluğunun dördü WTA 1000 turnuvalarında geldi. Bunu daha önce yalnızca 2013'te beş şampiyonlukla Serena Williams başarmıştı.

Madrid şampiyonu Ons Jabeur'ün ise 11 maçlık galibiyet serisi sona erse de, Tunuslu tenisçi ikisi WTA 1000 turnuvalarında olmak üzere toprak kort sezonunda yükseldiği üç finalle Roland Garros'nun yolunu tuttu.