Avustralya Açık’ta kadınlar ana tablosunun favorilerinden Elina Svitolina ve Caroline Wozniacki, ilk turu set kaybı yaşamadan geçtiler.

Serena Williams’ın turnuvaya katılmaması neticesinde şampiyonluk ihtimallerinin çeşitlendiği Avustralya Açık’ta, en önemli favoriler arasında gösterilen 2 numaralı seribaşı Wozniacki ve 4 numara Svitolina, açılışı hızlı yaptılar.

Brisbane’de Sasnovich’i geçerek elde ettiği zaferle 2018’e hızlı bir başlangıç yapan Ukraynalı raket Svitolina, Jorovich karşısında 6-3 6-2 ile net bir galibiyet elde etti.

Rakibinin servisini 5 kez kırdığı maçı yalnızca 79 dakikadan sonlandıran Svitolina, Singapur’dan Avustralya Açık’a, yedi maçlık bir galibiyet serisi yakalamış oldu.

Geçen yıl Avustralya’da son 32 turunda Pavlyuchenkova’ya elenen Svitolina, Avustralya Açık ikinci turunda Siniakova ile kozlarını paylaşacak.

WOZNIACKI’DEN 101. GALİBİYET

Avustralya Açık’ta iki numaralı seribaşı olarak mücadele eden Caroline Wozniacki, ilk turda Romen Buzarnscu ile karşı karşıya geldi.

Auckland’te final oynayarak Avustralya’ya gelen Danimarkalı raket, dünya 44 numarası Buzarnescu karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 6-2 6-‘lük setlerle galibiyet aldı.

Kariyerinde rakibine karşı oynadığı ikinci karşılaşmadan da galip ayrılan Wozniacki, aynı zamanda Grand Slam seviyesindeki 101. Galibiyetine de imza attı.

WTA Finalleri’nden sonra Avustralya Açık’ta da zafer kovalayan Wozniacki, ikinci turda Hırvat Jana Fett’in karşısında çıkacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)