Geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ta sürpriz bir şampiyonluk kazandıktan sonra galibiyet alamayan Sloane Stephens, Avustralya Açık birinci turunda Zhang Shuhai'ye 2-6, 7-6(2), 6-2'lik setlerle elenerek mağlubiyet serisini 8 maça çıkardı.

Geçtiğimiz yıl elemelerden çıkıp Simona Halep ve Madison Keys gibi isimleri geçerek çeyrek finale yürüyen Zhang, ilk seti 6-2 kaybettikten sonra ritmini yükselterek üçüncü sette 3-0 öne geçti. Rakibinin kendisini yakalamasına engel olamayan Çinli raket, rakibinin maç için servis attığı 10. oyunda servis kırdıktan sonra tie-break'i 7-2'lik skorla kazandı ve ikinci seti hanesine yazdırdı.

Rahat bir üçüncü set geçiren dünya 23 numarası, ikinci tura yükselen taraf oldu. 2013'te burada yarı final gören Sloane Stephens ise Amerika Açık sonrası mağlubiyet serisini bitirmeyi başaramadı.

OSTAPENKO ÇOK RAHAT

Geçtiğimiz yılın Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko Avustralya Açık'a, kendisinden 17 yaş büyük dünya eski 4 numarası Francesca Schiavone'yi 6-1, 6-4'lük setlerle mağlup ederek başladı.

Kaydettiği 28 puan vuruşuyla bu istatistikte rakibini yediye katlayan Letonyalı raket, ikinci turda Çinli Duan Ying-Ying ile karşı karşıya gelecek.

Günün öne çıkan diğer mücadelelerindeyse Avustralyalı Samantha Stosur'u 4-6,7-6(6), 6-4'lük setlerle mağlup eden Monica Puig ve 11 numaralı seri başı Kevin Anderson'ı dört sette geçen Britanyalı Kyle Edmund ikinci tura yükselen isimler oldular.

Sırp raket Viktor Troicki ise turnuvaya wild card ile katılan Alex Bolt'u iki set geriden gelip geçerken, Andrey Rublev de David Ferrer'i beş sette turnuva dışına itmeyi başardı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net