Geçtiğimiz yılın Amerika Açık şampiyonu Sloane Stephens, Miami Açık'ta kazandığı şampiyonlukla birlikte dünya sıralamasında 9 numaraya yükselerek kariyerinde ilk defa ilk 10'a girdi.

Avustralya Açık'ta Serena Williams'ı eleyerek yarı final, Wimbledon'da ise çeyrek final gördüğü 2013 yılında WTA dünya sıralamasında 11 numaraya kadar yükselen ABD'li raket, 2016 sonunda ayağından geçirdiği sakatlıktan dolayı tenise 11 aya yakın süren bir ara vermek zorunda kalmıştı.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında dünya sıralamasında 957. sıraya kadar gerileyen ve Tennis Channel için yorumculuk yapmaya başlayan Stephens, Rogers Cup ve Cincinnati'de yarı final gördüğü Kuzey Amerika sert kort sezonunu Amerika Açık şampiyonluğuyla taçlandırarak dünya sıralamasında 17. sıraya yükseldi.

Amerika Açık sonrası ritim kaybeden ve üst üste sekiz mücadeleden yenik ayrılan Stephens, Miami Açık'ta kariyerinin ilk WTA Premier Mandatory kategorisi şampiyonluğunu elde etti ve dünya sıralamasında 9 numaraya yükselerek ilk 10'a girmeyi başardı.

Öte yandan Sloane Stephens, bu hafta Charleston'da başlayacak olan Volvo Car Open turnuvasından çekildiğini duyurdu.