Melbourne'de unvanını korumak için sahneye çıkan İsviçreli dünya 2 numarası, ilk tur maçında karşı karşıya geldiği dünya 51 numarası Aljaz Bedene'yi geçerken zorlanmadı. 1 saat 41 dakikada mücadeleye nokta koyan Federer Avustralya Açık kortlarındaki 101.galibiyetini elde etti.

İkinci servislerinden %100 ile puan çıkarttığı ilk seti 6-3 kazanan Federer, ikinci sette biraz zorlansa ve iki kez servis kırdırma tehlikesi ile karşı karşıya kalsa da bu seti de 6-4 ile hanesine yazdırmayı başardı. Direnci kırılan rakibi karşısında son sette de iki kez servis kıran ve rakibine bu imkanı vermeyen 36 yaşındaki raket 19. kez boy gösterdiği Avustralya Açık turnuvasında 18. kez ikinci tura yükselmeyi başardı.

İlerleyen yaşına rağmen kortta son derece iyi hareket eden ve bu seneye de geçen sezon bıraktığı yerden devam eden ekselansları maçtan sonra John McEnroe'ye verdiği röportajda bu konuyla ilgili "Çok çalışıyorum, çok antrenman yapıyorum karşılığını aldığım için de çok mutluyum" ifadelerini kullanırken, 2017 yılını ise 35 yaşında böyle bir sezon geçirdiği için kariyerinin en iyi sezonu ilan etti.

Turnuvada 5 şampiyonluğu bulunan Roger Federer, bir sonraki turda Alman Jan-Lennard Struff ile mücadele edecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net