Pandemi nedeniyle verilen bir yıl aranın ardından yeniden düzenlenen Miami Açık'ta son şampiyon Ashleigh Barty, elemelerden gelen Kristina Kucova'yı 6-3, 4-6, 7-5'lik üç sette mağlup ederek üçüncü tura yükseldi.

Bir yıldan uzun süredir Avustralya dışında ilk maçını oynayan dünya 1 numarası, 5-3 geri düştüğü final setinde bir maç puanı kurtardı ve üst üste dört oyun kazanarak kazanan taraf oldu.

Barty iki buçuk saatlik maçta hanesine 15 ace yazdırarak kariyerinin bir maçta en çok ace bulma kaydını egale etti. Avustralyalı tenisçinin 15 ace kaydettiği diğer maç ise 2019 Miami finaliydi.

Ash Barty üçüncü turda Jelena Ostapenko ile karşı karşıya gelecek.

Miami Açık'ta maç puanı çevirerek üçüncü tura yükselen bir diğer isim ise dünya 8 numarası Aryna Sabalenka'ydı. Sabalenka elemelerden gelen bir başka isim olan Tsvetana Pironkova'yı 0-6, 6-3, 7-6(9) ile mağlup ederken final setindeki tie-break oyununda iki maç puanı çevirdi.

Deneyimli Bulgar raket ilk seti kazandıktan sonra ikinci sete de servis kırarak başlayıp 3-1 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve Sabalenka üst üste beş oyunla skoru eşitledi.

Pironkova final setine de 3-1'lik üstünlükle başlasa da rakibinin geri dönmesine yine engel olamadı ve tie-break oyununda iki maç puanından faydalanamayarak turnuvaya ikinci turda veda etti.

Aryna Sabalenka üçüncü turda Rus Veronika Kudermetova ile karşı karşıya gelecek.