Dünya 114 numarası Taro Daniel, Garanti Koza Park’taki ilk çeyrek final mücadelesinde tecrübeli Brezilyalı Rogerio Dutra Silva ile kozlarını paylaştı. İki sporcunun da inişler ve çıkışlar yaşadığı karşılaşmayı 1-6, 6-1, 6-4 ile kazanan Daniel, böylece tur düzeyinde kariyerinin ilk yarı finalini yakaladı.

Maç içinde iki geri dönüşe imza atan Daniel, iyi başlamadığı ilk seti 6-1’le rakibine kaptırdı. Ardından oyununu yükselten 25 yaşındaki Japon raket aynı skorla karşılaşmayı final setine taşıdı. Üçüncü setin başında maçın ilk bölümündeki performansına geri dönen 34 yaşındaki Dutra Silva 4-0’ı yakalasa da avantajını koruyamadı. Bu noktadan itibaren peş peşe altı oyun kazanan Daniel, 2 saat 5 dakika sonunda maça nokta koydu.

CHARDY ÜÇ YIL SONRA
Taro Daniel’in kariyeri adına bir başka ilki kovalayacağı yarı finaldeki rakibi Thomas Fabbiano’yu rahat bir oyunla geçen Fransız Jeremy Chardy olacak.

Mücadelenin başında servis kırarak 3-0’ı bulan dünya 87 numarası Chardy, ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırdıktan sonra ikinci seti de aynı skorla kazanarak yoluna devam etti. Chardy son olarak Ağustos 2015’teki Rogers Cup’ta son dört raket arasında yer almıştı.

(www.istopen.net)