Yılın son Grand Slam turnuvasında çeyrek final mücadeleleri başlarken, kadınlarda ilk yarı finalist, Letonyalı Anastasija Sevastova'yı 6-3, 3-6, 7-6(4)'lık setlerle geçen Sloane Stephens oldu.

İki buçuk saate yaklaşan mücadelede 16 numaralı seri başı rakibini deviren Stephens, Venus Williams'tan 20 yıl sonra seri başı olmadan Amerika Açık yarı finaline yükselen ilk ABD'li kadın oldu.

Birinci sette iki kez servis kıran Stephens, ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırmayı başardı.

İkinci sette ise servis kıran taraf, dördüncü oyunda Sevastova'ydı. Letonyalı raket, avantajını set sonuna kadar korudu ve ikinci seti aynı skorla kazanarak maçı final setine taşımayı başardı.

Dünya 17 numarası final setine servis kırarak başlasa da Stephens, 1-3'lük dezavantajın üstesinden gelmeyi başardı ve tie-break'i 7-4 ile kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu.

Rogers Cup başlamadan önce dünya 934 numarası olan 24 yaşındaki raket geçirdiği olağanüstü sert kort sezonunda Amerika Açık yürüyüşüne devam etmiş oldu.

Sevastova üst üste ikinci yıl Amerika Açık'a çeyrek finalde veda ederken, Stephens ise 2013 Avustralya Açık'tan bu yana ilk Grand Slam yarı finaline yükselmiş oldu.

Ayağındaki sakatlık sonrası tura dönen ve temmuz ayında Washington'da düzenlenen Citi Open esnasında "Ne kadar zaman alacağını bilmiyorum ancak eninde sonunda ben de galibiyet almaya başlayacağım." diye konuşan Stephens, o günden bu yana olan maç kaydını da 13-2'ye yükseltmiş oldu.

Öte yandan günün bir diğer çeyrek final mücadelesindeyse Arjantinli Diego Schwartzman'ı 6-4, 6-4, 6-2'lik setlerle geçen İspanyol Pablo Carreño Busta, tek erkekler ana tablosundaki ilk yarı finalist olmayı başardı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net