Bu yıl şu ana kadar oynanan tüm majör turnuvalarda finale yükselen fakat sonunu getiremeyen Andy Murray Wimbledon'da şeytanın bacağını kırdı. İskoç tenisçi, Milos Raonic'le yüzleştiği final maçını 6-4, 7-6(3) ve 7-6(2)'yla kazanarak kariyerinin üçüncü Grand Slam şampiyonluğunu kucakladı.

Finalin açılış setinde ilk altı oyun karşılıklı kazanılan servisler şeklinde geçerken mücadeledeki ilk ve tek servis kırmayı yedinci oyunda Murray gerçekleştirdi. Yakaladığı bu avantajı set sonuna dek koruyan dünya 2 numarası, ilk seti 6-4'le hanesine yazdırdı.

Servis kırabilenin olmadığı kalan iki setin galibini ise tie-break belirledi. İkinci setin tie-break oyununda servis attığı tüm puanları kazanan Muzza, Raonic'in servis attığı puanlardan da iki mini break çıkarıp setleri 2-0'a getirdi: 7-6(3)

Üçüncü setin tie-break'ine de ilk beş puanı alarak giren Murray, skoru 6-1'e taşıdıktan sonra servislerini şampiyonluk için kullandı. İlk şampiyonluk puanını değerlendiremeyen İskoç raket, ikincisinde hata yapmadı ve üç yıl aradan sonra Wimbledon'da yeniden mutlu sona ulaştı.

Andy, bu sonuçla Roger Federer veya Novak Djokovic'ten herhangi birine karşı oynamadığı ilk Grand Slam finalinden galibiyetle ayrılmış oldu. Kariyerinin ilk slam finalinde boy gösteren Raonic ise bu düzeydeki ilk şampiyonluğunu bir başka turnuvaya bıraktı.

Yunus Dilber