Karoline Pliskova günün ilk maçında adeta ter attı. Antrenman havasında geçen maçta rakibine sadece 1 oyun veren ve 45 dakika sonunda maça nokta koyan dünya 1 numarası, geçen sene final gördüğü turnuvada bu sene de çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Sadece ilk servis oyununda biraz zorlanan ancak sonrasında rakibine göz açtırmayan Pliskova maçı 23 winner ve 9 basit hata ile tamamlarken, ilk servislerinden sadece 4 puan çıkarabilen Brady 6 winner 11 basit hata ile turnuvaya veda etti.

Geçen sene ilk slam şampiyonluğuna burada çok yaklaşan Pliskova bu turnuvada ikinci defa çeyrek final görürken, sene başında Avustralya Açık'ta dördüncü tur gören Brady ise Amerika Açık'ta da bu derecesini tekrarlamış oldu.

Maçtan sonra konuşan dünya 1 numarası "Bugün öncelikli amacım iyi bir maç çıkarmaktı, son iki tur zor maçlar oynadım hatta bir önceki maçta maç puanından döndüm bu da bana ekstra bir güven verdi" dedi. Boş günü nasıl değerlendireceği sorulan çek raket "Tenisi biraz olsun unutmaya çalışacağım ve çeyrek finalin tadını çıkaracağım" ifadelerini kullandı.

Dünya 1 numarası çeyrek finalde CoCo Vandeweghe/Lucie Safarova galibi ile oynayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net