Singapur'da düzenlenen WTA Finalleri'nde şampiyon, Venus Williams'ı 6-4, 6-4'lük iki sette geçen Caroline Wozniacki oldu. Danimarkalı raket bu sonuçla, bu yıl çıktığı sekizinci finaldeki ikinci şampiyonluğunu,kariyerinin en önemli kupasını kaldırarak elde etti.

Maç boyunca 19 puan vuruşu kaydeden ve yalnızca 8 basit hata yapan Wozniacki, ilk setin sekizinci oyununda servis kırarak 5-3 öne geçti. İki kez Amerika Açık finalisti, set için servis attığı oyunu kaybetmesine rağmen sonraki oyunda Venus Williams'ın servisini tekrar kırarak ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.

İkinci sette 5-0 öne fırlayan Caroline Wozniacki, Amerikalı efsanenin sonraki dört oyunu üst üste kazanmasına engel olamadı. Onuncu oyunda rakibinin servisini kıran Danimarkalı dünya eski 1 numarası 7 yıl aradan sonra döndüğü WTA Finalleri finalinde ilk kupasını kaldırmayı başardı.

Wozniacki, kupasını 2010'da bu turnuvada finalde yenildiği Kim Clijsters'tan aldı. Bu yılı 60 galibiyetle noktalayan Wozniacki, 19. basamakta başladığı yılda dünya sıralamasında 3 numaraya yükseldi ve 2011'den bu yana ilk kez yılı ilk 5'te bitirmeyi başardı.

Maç boyunca 31 winner bulan Venus Williams ise Avustralya Açık ve Wimbledon'da final gördüğü 2017'yi 5 numarada tamamladı.

ÇİFTLERDE ŞAMPİYON BABOS VE HLAVACKOVA

Singapur'da düzenlenen WTA Finalleri'nde çiftler şampiyonluğu Macar Timea Babos ve Çek Andrea Hlavackova'nın oldu. Seri başı olmadan finale yükselerek büyük bir sürprize imza atan Kiki Bertens/Johanna Larsson çiftini 4-6, 6-4, 10/5'lik setlerle geçen ikili bu yıl beraber beşinci şampiyonluklarını kazandılar.

Bir buçuk saatlik mücadelede Bertens/Larsson çiftinin oyununu teslim eden Hlavackova, "Bu maçı kazandığımıza inanamıyorum. Çok iyi oynadılar!" diye konuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net