ITF'in yasaklı madde kullanımından ötürü geçtiğimiz haziran ayında kortlardan iki yıl men ettiği Maria Sharapova, CAS'a yaptığı itirazdan olumlu sonuç aldı. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, bugün TSİ 16:00'da yayımladığı bir bildiriyle Rus yıldızın cezasını 15 aya indirdiğini duyurdu.

CAS, Sharapova hakkındaki gerekçeli kararında Rus raketin söz konusu yasaklı maddeyi kasıtlı olarak kullanmadığına kanaat getirirken ITF'in verdiği iki yıllık cezanın da daha önceki benzer suçlarda uyguladığı yaptırımlarla çeliştiğine vurgu yaptı.

Kararın kamuoyuyla paylaşılmasının ardından resmi Facebook sayfasından bir açıklama yapan Masha ise yeniden kortlara dönecek olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirirken ITF'e de göndermede bulundu. "Bu zorlu süreçten çok şey öğrendim ama umarım ITF de öğrenmiştir." diyen Sharapova, yargı sürecinde diğer uluslararası federasyonların kendi sporcularını kural değişikliklerinden haberdar etme konusunda ITF'ten çok daha iyi çalıştıklarını gördüğünü belirtti.

CAS'ın verdiği nihai kararla Rus tenisçinin kortlara dönüş tarihi de netlik kazanmış oldu. Buna göre cezası 26 Nisan 2017 tarihinde son bulacak olan Sharapova'nın en erken katılabileceği turnuvalar arasında Prag ve Morocco Açık bulunuyor. Öte yandan daha önce Rus yıldızla olan sponsorluk anlaşmalarını askıya aldığını duyuran Porsche da CAS'tan çıkan sonuç üzerine Sharapova'yla olan iş birliklerine devam etme kararı aldı.