Eski dünya 1 numarası Maria Sharapova için bekleyiş sona erdi. Ünlü tenisçi 15 aylık doping cezasının ardından ilk maçını Stuttgart'taki Porsche Grand Prix'nin ilk turunda Roberta Vinci'ye karşı oynayacak. 

Geçen yıl 26 Ocak'ta alınan doping numunesinde yasaklı "meldonyum" maddesine rastlandığı için ceza alan Sharapova, çeyrek finalde dünya 1 numarası Serena Williams'a elendiği 2016 Avustralya Açık'tan sonra ilk resmi maçına çıkacak. 

Roland Garros (2012,2014), Wimbledon (2004), ABD Açık (2006) ve Avustralya Açık (2008) olmak üzere beş grand slam şampiyonluğu bulunan Rus tenisçinin WTA turnuvalarında 35 tekler birinciliği bulunuyor. 

TARTIŞMALAR BİTMİYOR
Stuttgart'ın ardından gelecek ay düzenlenecek Madrid Açık ve İtalya Açık turnuvalarına da wild card ile katılacak olan Maria Sharapova, WTA Turu'nu ikiye böldü. Oyuncuların büyük bölümü doping cezası nedeniyle kortlardan ayrı kalan ünlü oyuncuya verilen wild card'ların haksızlık olduğunu savunuyor. Stuttgart'ta Sharapova ile ilk turda karşılaşacak Roberta Vinci, "Burada ve Roma'da ona wild card verilmesini doğru bulmuyoru. Sharapova hata yaptı ve cezasını çekti. Geri dönüp oynayabilir ama wild card'lar olmadan!" dedi.

Amerika Açık şampiyonu ve dünya 2 numarası Angelique Kerber de Stuttgart turnuvası organizatörlerinin neden Maria Sharapova'ya wild card verdiklerini anlayamadığını söylemişti. Kerber, "Bu Almanya'da yapılan bir turnuva ve çok iyi Alman oyuncularımız var. Bu hakkın ona verilmesi biraz tuhaf" şeklinde konuşmuştu.

Maria Sharapova'ya yılın ikinci Grand Slam turnuvası Roland Garros'ta da eleme wild card'ı ile mücadele edecek.