2018 sezonuna Shenzen'de başlayan Maria Sharapova bir set geriye düştüğü ikinci tur mücadelesinde ABD'li Alison Riske'yi 3-6, 6-4, 6-2'lik üç sette geçmeyi başardı.

Geçtiğimiz iki yıl burada final gören Alison Riske'nin ilk oyunda servis kırmasına engel olamayan Rus raket, ilk seti 6-3 kaybetti. İkinci sette ritmini bulan 5 kez Grand Slam şampiyonu, seti 6-4 kazanmayı başardı. Üçüncü setteyse rakibinin elde ettiği dört servis kırma puanını karşılamayı başaran Sharapova, seti 6-2 ile hanesine yazdırarak çeyrek finale yükseldi.

15 aylık yasaklı madde cezasının ardından tura dönen ve dünya sıralamasında 59. basamakta bulunan Maria Sharapova 2 saat 22 dakikalık mücadele boyunca agresif bir oyun sergileyerek 34 puan vuruşu ve 11 ace kaydetti.

Geri dönüşünden memnun olduğunu belirten Sharapova, "Çabuk ve kolay bir galibiyet almayı isterdim ancak Avustralya Açık öncesi bu kısa hazırlık sürecinde böyle maçlara ihtiyaç var." diye konuştu.

Maria Sharapova'nın çeyrek finaldeki rakibi, ev sahibi ve 3 numaralı seri başı raket Zhang Shuai'yi 6-3, 6-7(5), 6-4ile geçen Kazak Zarina Diyas oldu.

OSTAPENKO ELENDİ

Geçtiğimiz yılın Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko, 2018 sezonunun ilk resmi maçında Kristyna Pliskova'ya 6-1, 6-4 ile yenilmekten kurtulamadı.

Kristyna Pliskova ikinci turda Rumen Ana Bogdan ile karşı karşıya gelecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net