2017 ATP Finalleri'nde zafere ulaşarak kariyerinin en büyük şampiyonluğunu yaşayan Grigor Dimitrov, ev sahibi Nick Kyrgios'a üç sette kaybederek Brisbane'ye yarı finalde veda etti.

İlk turda Ebden ve ikinci turda Dolgopolov karşısında ilk setleri yitirmesine rağmen geri dönüp maçları kazanmayı başaran Kyrgios, Dimitrov karşısında da aynı tarifeyi uyguladı.

Bulgar rakibi karşısında ilk seti 6-3 ile kaybeden Avustralyalı Kyrgios, takip eden setleri 6-1 ve 6-4'lük sonuçlarla hanesine yazdırmayı başardı. Üç set sonunda galibiyete uzanan Kyrgios, ikinci ve üçüncü setlerde hiç servis kırdırmadı ve rakibine yalnızca 1 kez break puanı gösterdi.

Bu galibiyetle, Dimitrov'un yedi maçlık galibiyet serisini sonlandıran 22 yaşındaki Avustralyalı, aynı zamanda rakibine karşı ilk kez korttan galip ayrılmış oldu. İkili daha önce Indian Wells (2015) ve Cincinnati'de (2017) karşı karşıya gelmiş ve bu maçlardan Dimitrov galip ayrılmıştı.

Brisbane'de kariyerinin ATP seviyesindeki üçüncü finaline yükselen Ryan Harrison ile şampiyonluk mücadelesi verecek olan Nick Kyrgios, Lleyton Hewitt'ten (2014) bu yana Brisbane'de finale yükselme başarısı gösteren ilk Avustralyalı raket oldu.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)