Wimbledon'da zafere ulaşarak Steffi Graf'a ait 22 Grand Slamlik Açık Dönem rekoruna ortak olan Serena Williams, ülkesinde düzenlenen yılın son majör turnuvasındaki ilk maçına bugün çıkıyor. Arthur Ashe Merkez Kortu'nda akşam seansının ilk maçında sahne alacak olan Serena, Ekaterina Makarova'yla karşı karşıya gelecek.

All England Club'da elde ettiği şampiyonluğun ardından yalnızca üç maç oynayabilen Serena, Cincinnati Açık'tan omzundaki sakatlık nedeniyle çekilmek zorunda kalmıştı. Form durumu tam anlamıyla soru işareti olan Williams, daha önce 2012 Avustralya Açık dördüncü turunda boyun eğdiği Makarova'ya karşı zorlu bir sınav verecek.

Serena'nın ardından Arthur Ashe'te günün son maçına çıkacak olan Andy Murray ise dünya klasmanında 81. sırada bulunan Lukas Rosol'le kozlarını paylaşacak. İki tenisçinin geçtiğimiz yıl Münih Açık'ta oynadıkları çeyrek final maçında Murray, kort değişimi esnasında kendisine çarpan Rosol'e "Turda herkes senden nefret ediyor." demiş ve yaşanan gerginlik büyük yankı uyandırmıştı.

Turnuvanın ikinci günü, erkeklerde önemli bir geri dönüşe de sahne olacak. Flushing Meadows'ta 2009 yılında elde ettiği zaferin ardından sakatlıklardan yakasını bir türlü kurtaramayan Juan Martin Del Potro, Amerika Açık'ta üç yıl sonra ilk maçını oynarken karşısında son İstanbul Open şampiyonu vatandaşı Diego Schwartzman'ı bulacak.

Yunus Dilber