İki yıl aranın ardından Melbourne'e anne olarak dönen Serena Williams, yakın dostu ve kendisi gibi bir anne olan Tatjana Maria'ya karşısında zorlanmadı. Karşılama boyunca 22 kazanma vuruşu üreten Amerikalı yıldız, rakibine yalnızca iki oyun kaptırdı.


Maçın ilk setinde ilk servisini yalnızca %20 (3/15) ile oyuna dahil edebilen Maria karşısında yakaladığı üç servis kırma fırsatını da değerlendiren Serena, rakibine oyun bırakmadı. İkinci sette servislerini toparlayan ve zaman zaman etkili vuruşlar çıkaran Alman oyuncu, Serena'nın ikinci oyunda servis kırmasına engel olamadı. Temposunu düşürmeyen Serena, 49 dakika sonunda 6-0, 6-2'lik setlerle ikinci tura ilerledi. Daha önceki 17 katılımında olduğu gibi açılış turunu geçme istatistiğini bozmayan Amerikalı, bu sonuçla Avustralya Açık'taki son 22 maçın 21'inde rakiplerine üstünlük kurdu.

24. slam kupasını kaldırarak Margaret Court'u yakalamayı hedefleyen Amerikalı oyuncu, ikinci turda Peng Shua'yu 6-2, 6-1'le mağlup eden Eugenie Bouchard ile karşılacak. Bouchard ve Bouchard'ın tarihin en iyisi olarak nitelendirdiği Serena, sonuncusu 2014 WTA Finalleri olmak üzere iki kez karşılaşırken bu maçlarda galip ayrılan Serena olmuştu.