Tenis tutkunu sanatçı Behzat Gerçeker’in hayata geçirdiği ENBE Cup’ta ilk yıl heyecanı yaşandı. Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen yedi haftalık senyör turnuvasında 240 tenisçi korta çıktı.

ENBE Orkestrası’nın kurucusu Behzat Gerçeker ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliği sonucunda hayata geçen ve bu yıl ilki düzenlenen ENBE Cup Tenis Turnuvası, 5 Kasım’da oynanan final maçlarıyla tamamlandı.

İstanbul Etiler Hillside Club Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı turnuva, grup formatında oynandı. Yedi hafta süren turnuvada, 24 grupta toplamda 240 tenisçi ter döktü. Turnuvanın final gününde Nurdan Altuna/Yıldız Yiğitgüdü ikilisini 7-6 6-2 ile mağlup eden Fidan Kırbaç Özbakır/Zuhal Aydınlıoğlu çifti kadınlar double’da zafere ulaşırken, Murat Taylan/Tolga Akas çifti ise rakipleri Ali Gençsoy/Yavuz Erkangil’i 0-6 6-3 10-8’lik setlerle geçerek erkekler masters şampiyonu oldu.

Turnuvada ayrıca yaş toplamları 100+ erkekler, 100- erkekler, 75+ mix ve 75- mix kategorilerinde de mücadele edildi. Bu kategorilerde sırasıyla; Mahir Eskinazi/Jef Sisa, Barlas Balaban/Kayahan Göltepe, Ebru Kafadar/Selçuk Hatipoğlu ve Murat Susuz/Dilara Kubak şampiyonluğa ulaştı.

Final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde, şampiyon isimlerin ödüllerini Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ENBE Orkestrası ve turnuvanın yaratıcısı Behzat Gerçeker takdim etti.

TURNUVA GENİŞLEYECEK

Ödül töreninde öncelikle böyle bir organizasyona öncülük ettiği ve vatandaşları spora teşvik ettiği için Behzat Gerçeker’e teşekkürlerini ileten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ‘’Umarız Behzat Gerçeker’in öncülüğünde ve belediyemizin de katkılarıyla ENBE Cup’ı Anadolu’ya da açabiliriz’’ diyerek, tenisi ülkenin dört bir yanına ulaştırmak istediklerini dile getirdi.

Tenis tutkunu sanatçı Behzat Gerçeker ise; kendisinin de sürekli tenis oynadığını ve bu sporu insanlara ulaştırmak istediğini söyleyerek, ‘’Bu turnuvayı insanlara tenis oynatabilme güdüsüyle organize ettik. Öncelikli amaçlarımız tenisi geniş kitlelere yayabilmek ve elimizden geldiği kadar yetenekli çocuklarımızın da önünü açabilmek. Böylece sporcuların yetiştirilmesine katkı sağlayabiliriz. Başta Beşiktaş Belediyesi olmak üzere, Etiler Hillside Club, Tefal, CVK Hotels ve By Ulus Steakhouse gibi birçok sponsorumuz da bizimle aynı fikirdeydi ve destek oldular. Bu sene ilk kez düzenlenen ENBE Cup’ı elimizden geldiğince uzun süre düzenlemek istiyoruz’’ dedi.

Behzat Gerçeker ve Beşiktaş Belediyesi’nin öncülüğünde bu sene ilki düzenlenen ENBE Cup’ın gelecek yıl da devam ederek her sene düzenli olarak organize edilmesi planlanıyor.

(Emre Başoğlu / Tenisdunyasi.net)