2009’da Eastbourne’de mutlu sona ulaşan ancak o günden bu yana turnuvada üç kez son dörde kalmasına karşın final göremeyen dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki, dördüncü denemesinde Britanyalı Heather Watson’ı mağlup ederek sekiz yıl aradan sonra AEGON International finaline geri döndü.

İlk 4 oyunu kazanarak başladığı birinci seti 6-2’lik skorla kazanan Wozniacki, vites düşürdüğü ikinci seti 6-3 kaybetti. Maç boyunca ilk servislerinden % 63 ile puan çıkaran Danimarkalı raket, üçüncü seti 7-5 ile kazanarak maça noktayı koydu.

Turnuvaya wild card ile katılmasına karşın yarı finale yükselmeyi başaran rakibinin yürüyüşünü sona erdiren Caroline Wozniacki, finalde klasmanın 3. basamağındaki Karolina Pliskova ile karşı karşıya gelecek.

KONTA SAKATLIK KURBANI
Öte yandan çeyrek finalde dünya 1 numarası Angelique Kerber’i eleyen Johanna Konta omurgasındaki sakatlık nedeniyle Karolina Pliskova ile oynayacağı yarı final mücadelesinden çekilmek zorunda kaldı.

Kerber karşısındaki çeyrek final mücadelesinin sonunda kayarak düşen ve başını vuran Konta, omurgasında hissettiği acıdan dolayı maçtan çekilmeye karar verdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Nottingham’da final oynayan dünya 10 numarası Konta, Pazartesi başlayacak Wimbledon için ise kararını hafta sonu kesinleştireceğini söyledi.

Johanna Konta ve vatandaşı Heather Watson 1985’te Brighton’da son dörde kalan Jo Durie ve Annabel Croft’tan bir WTA turnuvasında yarı finalin iki koltuğunu doldurmayı başaran ilk Britanyalı tenisçiler olmuşlardı.


Yavuz YAVUZ / Tenisdunyasi.net