Avustralya Açık'ın yedinci gününde 1 numaralı seri başı Rafael Nadal ile karşılaşan Arjantinli Diego Schwartzman iyi bir mücadele sergilediği karşılaşmada 3 saat 51 dakika sonunda 6-3, 6-7(3), 6-3, 6-3'lük dört sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.

24 numaralı seri başı rakibinin kaydettiği 58 puan vuruşuna karşılık 46 winner bulabilen 2009 şampiyonu Nadal, Avustralya Açık 2018'deki ilk setini kaybederken Shwartzman'a karşı olan maç kaydını da 4-0'a yükseltti.

Maç sonrası, oyunundan memnun olduğunu ifade eden Arjantinli raket, "Her setin başında pek çok fırsat, servis kırma şansı yakaladım ancak bunları kullanamadım. Rafa ise bu anlarda daha iyi, daha agresif oynadı. Bu nedenle tenis tarihinin en iyilerinden biri." diye konuştu.

Çeyrek finalde Marin Cilic'in rakibi olan İspanyol 1 numara ise "Üçüncü ve dördüncü setten çok memnunum. Zor anlar yaşadım ancak servisime tutunmayı başardım." ifadelerini kullandı.

DIMITROV SON NEFESTE

Büyük çekişmeye sahne olan bir diğer dördüncü tur mücadelesindeyse Avustralyalı Nick Kyrgios'u üç buçuk saate yaklaşan bir mücadele sonunda 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(4)'lık setlerle geçen 3 numaralı seri başı Grigor Dimitrov çeyrek finale yükseldi.

Güçlü rakibi karşısında cesur bir oyun sergileyerek maçı 36 ace ve 76 winner ile noktalayan Kyrgios, 2015'ten sonra ikinci kez evindeki Grand Slam'de çeyrek finale yükselmenin eşiğinden döndü.

Grigor Dimitrov'un çeyrek finaldeki rakibiyse ilk seti kaybettiği mücadelede Andreas Seppi'yi dört sette mağlup ederek 1985'te John Lloyd'dan bu yana Avustralya Açık'ta çeyrek finale yükselen Andy Murray dışındaki ilk Britanyalı raket olan Kyle Edmund oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net