19 yaşındaki Leylah Fernandez, dünya 5 numarası Elina Svitolina'yı sıkı bir mücadele sonunda 6-3, 3-6, 7-6(5)'lık üç sette mağlup ederek kariyerinin ilk Grand Slam yarı finaline yükseldi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan maçın final setinde Svitolina önce 2-5 geriden gelerek seti tie-break'e taşıdı, tie-break oyununda ise 1-4 geriden gelerek skoru 5-5'te eşitledi. Ancak kritik anlarda soğukkanlılığını koruyan Fernandez maçı kazanan taraf oldu.

Dünya 73 numarası Leylah Fernandez, iki buçuk saate yaklaşan maç boyunca 42 puan vuruşu kaydederken derin returnlerle rakibinin ikinci servisinden %59 ile puan çıkardı.

Fernandez böylelikle 1984'te Carling Bassett-Seguso ve 2019 şampiyonu Bianca Andreescu'dan sonra Amerika Açık yarı finali gören üçüncü Kanadalı kadın tenisçi oldu.

Kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu bu yıl Monterrey'de kazanan Fernandez aynı zamanda 2005'te 18 yaşındayken Amerika Açık'ta adını son dörde yazdıran Maria Sharapova'dan bu yana Flushing Meadows kortlarında yarı final gören en genç tenisçi oldu.

Leylah Fernandez'in yarı finaldeki rakibi dünya 2 numarası Aryna Sabalenka olacak.