O2 Arena'nın ev sahipliği yaptığı Nitto ATP Finalleri'nde dünya 1 numarası Novak Djokovic'e set kaptırmayan Alexander Zverev, beş yıllık profesyonel kariyerinin en büyük kupasını kazandı.

Genç Alman tenisçi, hafta boyunca set kaybı yaşamayan Nole karşısında kusursuz bir ilk set oynarken, ilk servislerinden yüzde 86 ile puan çıkardığı açılış setini 6-4'lük skorla hanesine yazdırdı. Karşılıklı üç break'le açılan ikinci sete de avantajlı giren isim yine Zerev oldu. 2-1'de servis kırma avantajıyla önce geçen Zverev, skor 5-3'e geldiğinde bir kez daha servis kırdı ve hem oyunu hem de maçı noktaladı.

Alexander Zverev, kariyerinin en iyi tenislerinden birini oynayarak kazandığı finalin ardından, Novak Djokovic'e hitaben söylediği ''İstediğin her maçı kazanabilecek bir oyuncu olduğunu biliyorum. Bugün benim kazanmama izin verdiğin için çok teşekkür ederim'' cümleleriyle hem O2 Arena'nın hem de Nole'nin gönlünü kazandı.

10. KUPA

21 yaşındaki Alman raket, bu şampiyonlukla, son 10 yılda ATP Sezon Sonu Finalleri'nde mutlu sona ulaşan en genç tenisçi olmayı da başardı.

Londra'ya gelene kadar, üçü ATP Masters 1000 olmak üzere kariyeri boyunca 9 kupa kazanan Alexander Zverev, böylece şampiyonluk sayılarında çift haneleri görmüş oldu.

2018'deki grand slam turnuvalarında yine hayal kırıklığı yaşasa da Münih, Madrid Masters ve Washington olmak üzere üç zafer yaşayan Sascha, bu sezonki kupa sayısını da dörde çıkardı.

Emre Başoğlu