Bu yıl oynanan iki Grand Slam turnuvasını da kazanma başarısı gösteren dünya 1 numarası Novak Djokovic, son şampiyon unvanıyla geldiği Wimbledon'a da sağlam bir başlangıç yaptı. Merkez kortun açılış maçında James Ward ile yüzleşen Novak, rakibini 6-0, 7-6(3) ve 6-4'le devirdi ve ikinci turun yolunu tuttu.

Mücadelede oynanan ilk dokuz oyunun tamamını kazanan Djokovic, sonraki bölümdeyse rakibinin direnciyle karşılaştı. İkinci sette 3-0 geriye düştükten sonra üst üste üç oyun kazanan Ward, 11. oyunda yakaladığı servis kırma puanlarını değerlendiremeyince setin galibini tie-break belirledi. Tie-break'te rakibine 7-3'lük üstünlük kuran Sırp tenisçi, ikinci seti de 7-6'yla hanesine yazdırdı.

İlk iki seti kazanarak iyice rahatlayan dünya 1 numarası, üçüncü sette de erken bir break yakaladı. Üçüncü oyunda rakibinin servisini kıran Novak, bu avantajını maçın sonuna dek korudu ve 6-4'lük üçüncü setin ardından korttan galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla ikinci tura yükselen Djokovic'in sıradaki rakibi ise Adrian Mannarino oldu. All England Club'a unvan koruma parolasıyla gelen Sırp raketin Wimbledon'da şimdiye dek üç şampiyonluğu bulunuyor. (2011, 2014 ve 2015)