Western & Southern Open'da daha önce iki şampiyonluğu bulunan Serena Williams'ı 5-7, 7-6(6), 6-1'lik üç sette geçen dünya 21 numarası Maria Sakkari adını son sekize yazdırdı.

İlk seti kaybettikten sonra ikinci setteki tie-break oyununda 4-1 geriye düşmesine karşın maçı çevirmeyi başardı ve çeyrek finalde Johanna Konta'nın rakibi oldu.

Maça kötü başladığını kabul eden Sakkari, "İkinci setin ortasına kadar vuruşlarımı hissedemiyordum, bu yüzden maçı mücadeleci bir ruhla çevirebildiğim için kendimle gurur duyuyorum." diye konuştu.

Yunan raketin çeyrek finaldeki rakibi 8 numaralı seri başı Konta ise eski Wimbledon ve Amerika Açık finalisti Vera Zvonareva'yı 6-4, 6-2'lik iki setle geçmeyi başardı.

Günün öne çıkan diğer mücadelelerinde ise dünya eski 1 numarası Victoria Azarenka çeyrek final yolunda Fransız Alizé Cornet'yi set vermeden geçerek Ons Jabeur'ün rakibi olurken, elemelerden gelen Jessica Pegula 5 numaralı seri başı Aryna Sabalenka'yı 6-2, 2-6, 6-3'lük üç sette mağlup ederek son sekize yükseldi.