WTA'de yılın son Premier turnuvası Ostrava'da dünya 23 numarası Maria Sakkari, 1 numaralı seri başı Elina Svitolina'yı 6-3'lük iki sette geçerek çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmada 32 puan vuruşu kaydeden Yunan raket, böylelikle ilk 5'teki rakiplerine karşı kariyerinin dördüncü galibiyetini aldı.

Bu yıl St. Petersburg ve Cincinnati'de de çeyrek final oynayan Sakkari, yarı finale yükselmek için Ons Jabeur ve Jelena Ostapenko arasındaki ikinci tur mücadelesinin kazananıyla karşı karşıya gelecek.

Ostrava'da günün diğer ikinci tur maçlarındaysa Amerika Açık finalisti Victoria Azarenka, elemelerden gelen Barbora Krejcikova karşısında zorlansa da 2-6, 6-2, 6-1'lik setlerle çeyrek finale yükselmeyi başarırken, 8 numaralı seri başı Anett Kontaveit yine elemelerden gelen Sara Sorribes Tormo'ya 6-4, 6-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Bugün oynanan birinci tur maçlarındaysa Elise Mertens ABD'li Amanda Anisimova'yı 6-2, 6-3 ile geçerken, Jelena Ostapenko da 5 numaralı seri başı Petra Martic'i 6-3, 6-1 mağlup etti.