Akatlar Club Sporium ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Uluslararası Türk Kalp Vakfı Senyör Tenis Turnuvası'nın tanıtımı; Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Çetin Yıldırımakın, Club Sporium Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Çerçi, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Müldür ve oyuncu/sunucu Merve Oflaz'ın katıldığı basın toplantısıyla yapıldı.

Bu yıl ulusal düzeyde 14, uluslararası seviyede ise 7. kez düzenlenecek olan turnuvada, dünya üzerinde ölümle sonuçlanma oranı en yüksek sağlık problemleri arasında yer alan kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla ''Sağlık için spor, spor için sağlıklı bir kalp'' sloganıyla yola çıkıldı. Basın toplantısında turnuvanın sloganını açıklayan ve kısa bir konuşma yapan Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, tenisin her yaşta ve hemen her koşulda rahatlıkla yapılabilir bir spor olduğuna değinirken, ''Başta tenis olmak üzere spor yapmak, vücudu hareketli tutmak kalp hastalıklarının önüne geçilmesinde çok önemli bir faktör. Biz de bu bilincin yaratılması için çalışmalar yürütüyoruz ve her sporu desteklerimizi sunmayı sürdürüyoruz'' dedi.

İSTİKRAR TENİSİ GÜÇLENDİRECEK

Turnuvanın düzenlenmesinde Türk Kalp Vakfı ile ortaklaşa çalışan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Uluslararası Türk Kalp Vakfı Senyör Tenis Turnuvası'nın 14 yıldır süregelen bir gelenek olmasının üzerinde durdu. Başkan Durmuş, uzun yıllar istikrarlı şekilde düzenlenen organizasyonun, Türkiye Tenis Federasyonu olarak amaç edindikleri 'tenisi tüm Türkiye'ye yayma' düşüncelerini destekler nitelikte olduğunu belirtirken, ''Bu sayede tenisin ulaşılabilirliği artıyor. Bugün senyör tenisiyle tanışan aileler, yarın geleceğin tenisçilerini yetiştirebilirler. Bu da önümüzdeki yıllarda ülkemizde çok önemli organizasyonların düzenlenmesine, dünya 1 numaralarının çıkmasına katkı sağlayacak'' diye konuştu.

Başkan Cengiz Durmuş, bu ve bunun gibi nice organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Müldür'e de teşekkürlerini iletirken, ''Nejat Paşa tenis için çok özel bir şahsiyet, örnek bir kişidir. İnsani değerleri, sosyal ilişkileri ve sporcu kimliğiyle, tenisin yaygınlaşmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Bundan sonra da federasyon olarak kendisine gerekli desteği her zaman vereceğiz'' dedi.

Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Çetin Yıldırımakın, Club Sporium Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Çerçi ve Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Müldür ise turnuvaya destek veren tüm sponsorlara, misafirlere ve basın mensuplarına teşekkürlerini iletirken, turnuvaya destek veren tüm katılımcılara ödüllerini teslim ettiler.

Basın toplantısının ardından toplu fotoğraf çekimiyle devam eden Uluslararası Türk Kalp Vakfı Senyör Tenis Turnuvası'nın tanıtımı, Oyuncu ve sunucu Merve Oflaz ile Club Sporium Tenis Direktörü Korhan Akın'ın yaptığı gösteri maçıyla tamamlandı.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)