Geçirdiği harika sert kort sezonuyla dikkatleri üzerinde toplayan Belaruslu Aryna Sabalenka, Çin'de düzenlenen Wuhan Açık'ta Dominika Cibulkova'yı 7-5, 6-3'lük iki sette geçerek üst üste ikinci WTA Premier 5 yarı finaline yükseldi.

İkinci turda dünya 1 numarası Simona Halep'i mağlup eden Slovak raketi 5 ace ve 23 puan vuruşu kaydederek geçen Sabalenka, Ağustos'tan bu yanaki galibiyet kaydını 18-4'e yükseltti.

Dünya 20 numarası, Connecticut'ta kazandığı şampiyonluğun yanı sıra Cincinnati'de de yarı final görmeyi başarmıştı.

Sabalenka'nın yarı finaldeki rakibiyse üçüncü turda dünya 3 numarası Angelique Kerber'i geçen ve çeyrek finalde çekişmeli bir mücadele sonunda Anastasia Pavlyuchenkova'yı 6-2, 5-7, 6-4'lük setlerle mağlup eden Ash Barty oldu.

Dünya 2 numarası Caroline Wozniacki'nin de ikinci turda elendiği turnuvada 16 numaralı seri başı olan Avustralyalı raket, çeyrek finallere gelindiğinde ana tabloda kalan tek seri başı olmuştu.

Ana tablonun alt yarısındaysa, elemelerden gelen ve ikinci turda son şampiyon Caroline Garcia'yı mağlup eden Katerina Siniakova'yı 6-4'lük iki setle geçen Anett Kontaveit adını yarı finale yazdırdı.

İkinci turda dünya eski 1 numarası Karolina Pliskova'yı mağlup ederek turnuvanın sürprizlerinden bir diğerine imza atan ev sahibi raket Wang Qiang ise Monica Puig'i geçerek yarı finalde Kontaveit'in rakibi oldu.