Shenzen Açık finalinde Alison Riske'yi 4-6, 7-6(2), 6-3'lük setlerle geçen dünya 13 numarası Aryna Sabalenka 2019'a şampiyonlukla başladı.

Birinci turda Tatjana Maria karşısında 3-6, 0-3 geriye düşmesine karşın maçı çeviren Sabalenka çeyrek finalde Maria Sharapova, yarı finaldeyse ev sahibi Wang Yafan gibi isimleri mağlup ederek finale yükseldi.

Perşembe gününün yağmurlu geçmesiyle maç programı aksayan turnuvada, her iki finalist raket de yarı final ve final maçlarını aynı gün oynadı.

ABD'li Alison Riske de iki kez Grand Slam finalisti tecrübeli raket Vera Zvonareva karşısında 6-0, 1-0 öndeyken rakibinin çekilmesiyle finale yükseldi.

Kariyerinin üçüncü WTA şampiyonluğuna ulaşan Sabalenka maç sonunda, "Sezona şampiyonlukla başlamak kendime daha fazla inanmamı sağlıyor. Avustralya Açık'ta da iyi bir performans sergileyeceğimi umuyorum. Bunun için bir günde iki maç yapmam gerekiyorsa yaparım." diye konuştu.

Belaruslu raket geçtiğimiz yıl Shenzen'e ilk ziyaretinde çeyrek finale ulaşmış ve daha sonra şampiyonluğa yürüyecek olan Simona Halep'e mağlup olmuştu.

2018'in sonunda etkileyici bir sert kort performansı geçiren Sabalenka New Haven ve Wuhan'da WTA Premier şampiyonlukları elde etmişti.