tenisdunyasi.net: Ana Sayfa
> SON SAYI
Tenis Dünyası Dergisi Son Sayısı
> ANKET
Federer yeniden 1 numara olur mu?

> ARAMA
ATP Turu | 19 Şubat 2012, 03:32

Rotterdam'da Roger-Delpo finali

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki 500 puanlık ATP organizasyonunda Nikolay Davydenko'yu geçen Roger Federer ve Tomas Berdych'i adeta parçalayan Juan Martin Del Potro finalin parçalarını oluşturdular.

Rotterdam

Daha önce 18 kere kozlarını paylaştığı rakibi Rus Nikolay Davydenko'ya karşı yalnızca 2 maç kayberedek ezici bir üstünlük kuran Roger Federer, Rotterdam yarı finalinde elde ettiği galibiyetle durumu 17-2'ye getirdi.


Son olarak sezonun ilk turnuvası olan Doha'da karşılaşan ikilinin maçından gülen taraf olarak ayrılan Federer, 4-4 eşitlikle süren birinci setin dokuzuncu oyununda rakibine servisini kaptırarak avantajı teslim etti. Bu fırsatı geri çevirmeyen dünya eski 3 numarası Davydenko, seti 6-4 ile noktaladı.


İkinci sete iyi başlayan isim de Davydenko oldu. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Roger karşısında 3-1 ile öne fırlayan Rus, geri kalanında oyun koparamadığı seti 6-3 ile yitirdi. Final seti ise büyük çekişmeye sahne oldu. Ancak setin kırılma noktası sekizinci oyunda yaşandı. 4-3 önde iken Federer'in servis oyununda 40-0'ı bulan Davydenko, eline geçen üst üste üç servis kırma şansını kullanamadı. Bu noktada ustalığını konuşturan Ekselansları, maçın son 14 puanının 13'ünü hanesine yazdırmasını bildi ve 2 saat 15 dakikalık düellodan sağ çıkmasını bildi.


Raketler, Federer'in Rotterdam'da son kez boy gösterdiği ve kupaya uzandığı 2005 yılının çeyrek finalinde de eşleşmiş, son dörde erişen isim o günlerin 1 numarası Roger Federer olmuştu.


Yarı finalin diğer ayağı ise 2 ve 3 numaralı seribaşlarının randevusuna sahne oldu. Bir önceki turda Viktor Troicki'ye yalnızca bir oyun bırakarak erkekler tenisinde ender rastlanacak bir skora imza atan 3 numara Juan Martin Del Potro ve Andreas Seppi'yi turnuva dışına uğurlayan 2 numara Tomas Berdych, boy ölçüşen raketlerdi.


Finalde Roger'ın rakibi olacak isim, yine çarpıcı bir iş gerçekleştiren Arjantinli Del Potro'ydu. Güçlü ve formdaki Çek rakibi karşısında 6-3 ve 6-1 ile sonuca giden Delpo, şampiyonluk için ne kadar iddialı olduğunu kanıtladı.


İsviçreli ve Arjantinli iki tenisçi daha önce 10 kez karşı karşıya gelirken, bunların biri final maçı olarak kayıtlara geçti. 2009 Amerika Açık'taki final müsabakasında Del Potro zaferi elde eden isim olurken, ikilinin son kapışmaları kısa süre önce Avustralya Açık çeyrek finalinde gerçekleşmişti. Turu 6-4, 6-3, 6-2 aşan Federer, yarı finale yükselmişti.

tenisdunyasi.net / Ali Katipoğlu
Email
Yorum Ekle
Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
DİĞER HABERLER
Tenis Dünyası Dergisi ©2012
İletişim · Mobil versiyon
ATP TURU · WTA TURU · GRAND SLAMS · TÜRKİYE · MAGAZİN · YAZARLAR · DERGİ twitterfacebookrss