Nadal'ın bileği toprakta bükülmüyor. 2018 sezonunda bu kortlarda değil mağlubiyet set dahi kaybetmeyen dünya 1 numarası Barcelona Açık yarı finalinde de bu seriye Goffin ile devam etti. Belçikalı rakibini 1 saat 23 dakika sonunda deviren İspanyol boğası daha önce 10 kez şampiyonluk yaşadığı turnuvada birkez daha adını finale yazdırdı.

Açılış setine servisini kırdırarak başlasa da çabuk toparlanan ve setin devamında ritmini bulan Rafa, ilk sete 6-4 nokta koyduktan sonra maçın kalan bölümünde rakibini adeta korttan sildi. Goffin'e ikinci sette oyun dahi vermeyen Nadal seti bagel ile hanesine yazdırarak toprak kortlardaki rüzgarına devam etti.

Toprakta üstüste set kazanma serisini 44' yükselten 31 yaşındaki raket aynı zamanda bu kortlardaki 400.maçını kazanarak Avusturyalı eski tenisçi Thomas Muster'a da bir adım daha yaklaşmış oldu (Muster-422)


TSITSIPAS TARİH YAZDI!

Günün ilk yarı final mücadelesinde ise İspanyol Carreno Busta ile Yunan raket Stefanos Tsitsipas korta çıktı.

Çeyrek finalde geçen senenin finalisti Dominic Thiem'i mağlup ederek dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki Tsitsipas, yarı finalde de Busta karşısında 7-5 ve 6-3'lük setlerle galip geldi ve kariyerinin ilk finaline Barcelona'da yükseldi.

Finale kalarak turnuvanın en büyük sürprizine imza atan ve turnuvada şu ana kadar set kaybetmeyen genç tenisçi, ATP Barcelona öncesi toprak kortta yalnızca 1 galibiyeti elde edebilmişti.

Nadal'ın 11. Tsitsipas'ın ise ilk şampiyonluğu için kortta olacakları Barcelona finali yarın TSİ 17.00'de oynanacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net