Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta sona yaklaşılırken İspanyol tenisçi Nadal seviyesini üst noktaya taşımaya başladı. Önceki turlarda sıkıntı yaşayan ve son iki tur maçında set kaybederek turlayan dünya 1 numarası turnuvanın ikinci haftasına bambaşka bir giriş yaptı. İlk kez bir Grand Slam'de karşı karşıya gelen ikilinin dokuzuncu maçında yedinci kez gülen taraf olan İspanyol tenisçi, Amerika Açık'taki 50.galibiyetine de imza atmış oldu.

Açılış setinin henüz üçüncü oyununda servis kıran Nadal set sonuna kadar koruduğu avantajını yedinci oyunda bir kez daha servis kırarak perçinledi ve 33 dakika sonunda sete 6-2 ile nokta koydu.

İkinci servislerinden %100 ile puan çıkardığı ve servis kırma puanı dahi göstermediği ikinci ve üçüncü sette turnuvadaki en iyi performansını gösteren dünya 1 numarası, beşinci maç puanında maça nokta koyarak en son şampiyon olduğu 2013 yılından sonra ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşma boyunca sadece 11 basit hata yapan Nadal karşısında Dolgopolov 39 basit hata yaparak bir anlamda Nadal'ın ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Maç değerlendirmesinde "Topa iyi vurdum bugün, düz ve sert vuruşlar yaptım, maç boyu önceliğim atak yapmaktı, turnuvadaki en iyi oyunumu oynadım ve artık daha odaklıyım" ifadelerini kullanan Rafa, hava şartları ve güneş ile ilgili sorulan soruya ise "Bu koşullarda topu kontrol etmek çok kolay değil, gölge başa bela olabiliyor ve bazen topu görmek zor oluyor ama ikimiz de aynı koşullarda maça çıktık" şeklinde cevap verdi.

Nadal çeyrek finalde Goffin'i üç sette geçen Andrey Rublev ile karşılaşacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net