Roland Garros finalinde Dominic Thiem'i yenerek Paris'te 12. kupasını kaldıran Rafael Nadal, Wimbledon'a aktif dinlenmeyle hazırlanacak. İspanyol oyuncu Wimbledon öncesi en ciddi hazırlık turnuvası olarak görülen Queens Tenis Kulübü'ndeki Fever-Tree Championships'e katılmayacağını açıkladı. Nadal, 2016-2018 yılları arasında da turnuvaya kaydolmuş ancak organizasyon öncesi çekilmişti. 

Çim kortta oynamayı çok sevdiğini belirten 33 yaşındaki tenisçi, "Ancak sekiz-10 yıl önce olduğu gibi üst üste turnuva oynayacak durumda değilim. Wimbledon'a katıldığım son iki yılda yeniden kazanmaya yakın hissettim. Geçen yıl finale bir puan kadar yaklaştım. Wimbledon öncesi çim kort turnuvası oynamayacağım. Doğru hazırlık, iyi antrenman ve turnuva öncesi orada oynayacağım birkaç hazırlık maçı başarı için yeterli olabilir. Birçok maç oynamaktansa sağlıklı olmamın başarı şansını artıracağını düşünüyorum" diye konuştu.

Rafael Nadal, geçtiğimiz yıl Wimbledon yarı finalinde turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Novak Djokovic'e kaybetmişti. 


(Merthan Can)