2018 tenis sezonunu Avustralya Açık ile açan Rafael Nadal, Victor Estrella Burgos’a üç sette de aynı tarifeyi uygulayarak 6-1 6-1 6-1’lik skorlarla ilk turu rahat geçti.

İspanyol raket, maçtan önce ‘’Eğer Nadal’ı yenmeyi başarırsam, kortta tamamen soyunacağım’’ açıklaması yapan Burgos’a karşı kazanmak için sadece 1 saat 35 dakikaya ihtiyaç duydu.

Geçtiğimiz yıl Roland Garros ve Amerika Açık zzaferleriyle süslediği sezonu dünya 1 numarasına geri dönerek taçlandıran Rafa, ilk seti 24, ikinci seti 47 ve son seti de 26 dakikada hanesine yazdırarak adını 2. tura yazdıran taraf oldu.

Rakibine karşı sadece yaklaşık 15 dakika süren 2. set 6. oyunda break veren Dünya 1 Numarası, maçın geri kalanını baştan sona domine edip tam 8 kez servis kırdı. Rafa ayrıca, rakibinin ilk servislerinden yüzde 48’le puan çıkarabildiği maçta, ikinci servislerinde yüzde 67’lik bir puan çıkarma başarısı gösterdi.

Maçın ardından kortta kısa bir konuşma yapan Nadal, ‘’Rod Laver Arena, şüphesiz turdaki en etkileyici atmosfere sahip olan kortlardan bir tanesi. Burada, Avustralya’da bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Rafael Nadal’ın ikinci turdaki rakibi Arjantinli Leonardo Mayer olacak.

KYRGIOS ÜLKESİNDE KAZANMAYI SÜRDÜRÜYOR

Sezonun ilk Grand Slam’inin ev sahibi raketlerinden Nick Kyrgios, Rogerio Dutra Da Silva karşısında üç sette galibiyete ulaştı.

Turnuvanın ilk gününde korta çıkan 17 numaralı seribaşı Krygios, Dutra Da Silva karşısında 1 saat 29 dakika süren mücadelede 6-1 6-2 ve 6-4’lük setlerle galibiyeti hanesine yazdırdı.

Maç boyunca rakibine servis kırma imkanı tanımayan Avustralyalı raket, bulduğu 16 ace ve ilk servislerinden yüzde 76 ile puan çıkararak çok dominant bir oyun sergiledi.

Geçtiğimiz hafta yine kendi ülkesinde düzenlenen Brisbane’de, Ryan Harrison’u yenerek kupaya uzanan Kyrgios, Avustralya Açık’ta da adını ikinci tura yazdırırken aynı zamanda üst üste 5. galibiyetini de almış oldu.

Ülkesinde kariyerinin ilk Slam zaferini kovalayan Kyrgios, ikinci turda Victor Troicki karşısında galibiyet arayacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)