Karayipler'de bulunan ufak ada ülkesi Porto Riko, tarihinin ilk olimpiyat altın madalyasını kazandı, hem de tenis gibi oldukça uzak oldukları bir spor dalında. Kadınlar ve erkeklerde dünya sıralamasına sahip tek Porto Rikolu konumundaki Monica Puig, müthiş galibiyetlerle geldiği Rio 2106 final maçında da durdurulamadı.

Sırasıyla Hercog, Muguruza, Pavlyuchenkova, Siegemund, Kvitova'nın olduğu zorlu yolu aşıp finale ulaşan dünya 34 numarası, şampiyonluk maçında Angelique Kerber'e de şans tanımadı. Turnuva boyunca sergilediği agresif performansı dünya ikincisi Kerber karşısında da ortaya koyan ve rakibini sindiren Puig, 6-4, 4-6, 6-1'le mutlu sona ulaştı.

2 saat 10 dakika süren maçta tam 54 puan vuruşuna imza atan Puig, Olimpiyat Oyunları'nda ülkesinin ilk defa çalan marşını gözyaşları içerisinde söyledi. Porto Riko tarihinin ilk olimpiyat altın madalyasını boynuna takan 1993 doğumlu Puig, aynı zamanda bu düzeyde madalya kazanan ilk Porto Rikolu kadın sporcu oldu.

Porto Riko ve Almanya'nın yer aldığı podyumu ise Çek Cumhuriyeti tamamladı. Üçüncülük maçında Madison Keys'i 7-5, 2-6, 6-2'lik setlerle geçen Petra Kvitova, ikinci kez katıldığı olimpiyatlardan ilk madalyasını çıkardı.