Vatandaşı Richard Gasquet karşısında tie break'e giden ilk seti hanesine yazdıran Lucas Pouille, ikinci sette ise beşinci oyunda elde ettiği servis kırma avantajını sonuna kadar korudu ve seti 6-4 ile hanesine yazdırırken, finalde mutlu sona ulaştı.

Yarı finalde Tsonga'ya karşı iki maç puanı çeviren ve rakibinin maçtan çekilmesi sonucunda adını finale yazdıran genç Fransız,  Gasquet karşısında galibiyete yürürken, rakibine hiç servis kaptırmadı.

Kupanın iki set sonucunda sahibini bulduğu final müsabakasında tam 10 ace yapmayı başaran dünya 17 numarası Lucas Pouille, maç boyunca ilk servislerinden yüzde 77, ikinci servislerinden ise yüzde 67 gibi yüksek oranda puan çıkardı.

Montpellier'de şampiyonluğa ulaşan 23 yaşındaki Lucas Pouille, tecrübeli vatandaşı Gasquet'e karşı üst üste dördüncü maçını kazanırken, aynı zamanda kariyerinin ATP seviyesindeki 6. tekler kupasına ulaştı.

ATP 250 kategorisindeki organizasyon, Pouille'e 90 bin dolar para ödülü kazandırırken, dünya sıralamasında 16. basamağa yükselmesini de sağladı.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)