Dünya eski 1 numarası Karolina Pliskova, Birmingham'daki birinci tur maçında Magdalena Rybarikova'ya 6-2, 6-3'lük iki sette mağlup olarak turnuvaya erken veda etti.

Pliskova, geçtiğimiz yıl da Wimbledon ikinci turunda mağlup olduğu Slovak rakibine karşı ikinci kez çim kortta kaybetmekten kurtulamadı. Rybarikova geçtiğimiz yıl çim kort Grand Slam'inde kariyerinin ilk majör yarı finaline erişmişti.

Her maçın birbirinden farklı olduğunu söyleyen Rybarikova, "Karolina harika bir oyuncu ve ona olan saygım çok büyük. Sanırım bugün en iyi gününde değildi. Servis ve returnlerde ben daha iyiydim, maçın anahtarı da buydu." diye konuştu.

Rybarikova ikinci turda Fransız raket Kristina Mladenovic ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan günün öne çıkan diğer mücadelelerinde iki kez Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova, geçtiğimiz hafta Nottingham'da final oynayarak çim kort sezonunu açan Britanyalı Johanna Konta'yı 5 ace ve 26 puan vuruşu kaydettiği mücadele sonunda 6-3, 6-4'lük setlerle geçerek Daria Gavrilova'nın rakibi oldu.

2 numaralı seri başı Elina Svitolina ise Donna Vekic'i 6-1, 3-6, 6-1'lik üç sette mağlup ederek adını ikinci tura yazdıran bir başka isim oldu.