Çek yıldız Pliskova AEGON International finalinde Danimarkalı rakibi Wozniacki’yi 6-4’lük iki setle mağlup ederek 2017’deki üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

Geçtiğimiz yıl burada Dominika Cibulkova’ya mağlup olduktan sonra çıktığı WTA finallerinde set kaybetmeyen Pliskova, Danimarkalı Wozniacki’ye de aynı tarifeyi uyguladı. 10 ace kaydettiği mücadeleyi 81 dakikada tamamlayan Pliskova, Brisbane ve Katar’dan sonra Eastbourne’de de kupayı eve götürmeyi başardı. Yakın geçen her iki seti de birer servis kırmayla noktalayan 3 numara, WTA Premier seviyede elde ettiği bu sonuçla kariyerinin en üst düzey çim kort zaferini kazanmış oldu.

Karolina Pliskova, 1998’de Devonshire Park kortlarında mutlu sona ulaşan Jana Novotna’dan sonra bunu başaran ilk Çek tenisçi oldu.

Öte yandan 2009’dan sonra ilk Eastbourne şampiyonluğunu arayan Wozniacki ise Katar’da kaybettiği rakibine karşı bu yıl 2. kez korttan mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Danimarkalı raket, bu sonuçla 2017’de çıktığı dördüncü finalden de mağlup ayrılan taraf oldu.

ÇİFTLERDE ŞAMPİYON HINGIS VE CHAN
Bu yılın başında partneri Sania Mirza ile ayrıldığını duyuran Martina Hingis, Yung-Jan Chan ile mücadele ettiği Eastbourne çiftler ana tablosunda mutlu sona ulaşarak 2017’deki beşinci şampiyonluğunu elde etmeyi başardı.

Roland Garros’ta kupayı kaldıran Avustralyalı rakipleri Ash Barty ve Casey Dellacqua’yı 6-3, 7-5’lik iki sette geçen Hingis ve Chan tandemi Mallorca’dan sonra bu yılın ikinci çim kort zaferine ulaştı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net