
Avustralya Açık'ta tek kadınların yarı final listesi tamamlandı. Son iki oyuncuyu belirleyen yarı final mücadelesinde Petra Kvitova, Sara Errani'yi 6-4, 6-4'lük setlerle yenerken, Maria Şarapova da vatandaşı Ekaterina Makarova'ya 6-2, 6-3 ile üstünlük sağladı.
İlk çeyrek final mücadelesinde Kvitova, ilk kez slam çeyrek finali oynayan Sara Errani ile karşılaştı. 1 saat 52 dakikada tamamlanan maçın ikinci setinde 4-1 geriye düşen Kvitova, buna karşın toparlanmayı bildi. 44 basit hata yapan Çek tenisçi, servislerinde zayıf kalan rakibi rakibinin oyunlarını 6 kez kırdı. Turnuvadaki en düşük yüzdeli ilk servis istatistiğiyle oynayan Kvitova, maç sonunda kariyerinde üçüncü kez slam yarı finali yakaladı.
İkinci maç için sahne alan Maria Şarapova da Ekaterina Makarova'yı 6-2, 6-3'lük sonuçla turnuva dışına itti. Servislerini oyuna sokmada sıkıntı yaşamayan Şarapova, puan vuruşlarında 26-10 üstünlük kurduğu Makarova'ya şans tanımadı. Agresif oyununu maç boyunca sürdüren Rus yıldız, şampiyonluğu kazandığı 2008'den bu yana ilk, toplamda ise beşinci Avustralya Açık yarı finalini buldu.
Kvitova ve Şarapova, geçen yıl Wimbledon finalinde oynamış ve karşılaşmadan Çek tenisçi zaferle ayrılmıştı. Bu maçtan üç ay sonra Tokyo'da karşı karşıya gelen iki tenisçinin mücadelesinde sakatlanan Maria Şarapova, maçı sekizinci oyunda bırakmak zorunda kaldı. WTA'de klasman liderliği şansı olan üç tenisçiden ikisinin kapışması, yalnızca finalisti değil, yeni 1 numarayı da büyük oranda belirlemesi açısından önem taşıyor.
Tek kadınlarda yarı finalin diğer maçı Viktoriya Azarenka ile Kim Clijsters arasında yapılacak. Perşembe günü TSİ sabaha karşı 04.30'da Azarenka-Clijsters, ardından Şarapova-Kvitova yarı finalleri oynanacak.