Wimbledon'da 26 numaralı seri başı olarak mücadele eden Guido Pella, 2016 finalisti Milos Raonic'i iki set geriye düştüğü maçta 3-6, 4-6, 6-3, 7-6(3), 8-6'lık setlerle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Üçüncü turda geçtiğimiz yılın finalisti Kevin Anderson'ı mağlup eden 29 yaşındaki raket file önünde %78 ile puan kazanırken, Raonic ise yaptığı 46 basit hatayla yenilmekten kurtulamadı.

Toprak kort spesiyalisti olarak tanınan ve kariyerinin ilk ATP şampiyonluğunu bu yıl Rio'da toprak kortta elde eden Arjantinli raket maç sonunda, " Bir Grand Slam turnuvasında asla çeyrek finale yükselemeyeceğimi düşünüyordum." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl da Wimbledon'da 2017 finalisti Marin Cilic'i mağlup etmeyi başaran Pella'nın çeyrek finaldeki rakibi İspanyol Roberto Bautista-Agut oldu.

Öte yandan 21 numaralı seri başı Belçikalı David Goffin ise Fernando Verdasco'yu 7-6(9), 2-6, 6-3, 6-4'lük dört sette mağlup ederek kariyerinin ilk Wimbledon çeyrek finalinde dünya 1 numarası Novak Djokovic'in rakibi oldu.