Wimbledon öncesi en önemli turnuvalardan biri olan Halle turnuvası finalinde büyük sürpriz. Daha önce bu turnuvayı 9 kez kazanmayı başaran Federer önünde kariyer performanslarından birini ortaya koyan Borna Coric, mücadeleden 2-1'lik set skoru ile galip ayrıldı ve 2017 Marrakech'ten sonra kariyerinin ikinci tekler kupasına uzandı.

Turnuva boyunca oyun ritmini bir türlü yakalayamayan ve bunu çeyrek final maçından sonra da dile getiren dünya 1 numarası, ilk sette iki set puanı yakalasa da bunları değerlendiremedi ve Coric'in yakaladığı ilk set puanına engel olamayarak setlerde 1-0 geriye düştü.

İkinci sette oyununu yukarı çeken Federer 37 dakikada 6-3 ile setleri dengeye getirip maçı final setine götürmeyi başarsa da final setinde Hırvat rakibi önünde direnemedi ve bu seti 6-2 kaybederek 12. Halle finalinde 3. yenilgisini aldı.

Maçın ardından Coric'i finalde gösterdiği performanstan dolayı tebrik eden Federer, rakibinin kupayı kazanmayı sonuna kadar hakettiğini söylerken, Coric ise Federer'den övgüyle bahsederek 7 yaşından beri kendisini takip ettiğini ve örnek aldığını belirtti.

11 günde 9 maça çıkan ve çeyrek finalle birlikte mental olarak yorgunluk belirtileri göstermeye başlayan 36 yaşındaki Federer'in bu sonuçla birlikte çimdeki 20 maçlık kazanma serisi de son bulurken dünya 1 numarası koltuğu da ezeli rakibi Rafael Nadal'a geçmiş oldu.

Rafael Nadal'ın Wimbledon'da 180 puan koruması gerekirken geçen yılın şampiyonu Federer ise dünya 1 numarası olabilmek için 2000 puanı korumak zorunda.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net