Bu yıl 11. kez düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın seribaşı olmayan iki tenisçi tarafından paylaşılan tekler finalinde Fransız Pauline Parmentier, Slovenya’dan Polona Hercog’u 6-4, 3-6, 6-3 ile mağlup etti. 32 yaşındaki tenisçi, bu zaferle birlikte kariyerinde üçüncü WTA şampiyonluğunun sevincini yaşadı. Parmentier’nin daha önceki tekler şampiyonlukları 2007’de Taşkent’te, 2008’de ise Bad Gastein turnuvasında gelmişti.

Yaklaşık iki bin seyircinin izlediği final maçında ilk set arka arkaya kırılan servislerle geçerken, setin sonunda avantajı ele geçiren Parmentier, 6-4’lük skorla bu seti hanesine yazdırdı. İkinci sette de 3-1’i bulan Fransız, beşinci oyunda servisini kaptırınca Sloven raketin geri dönüşünü engelleyemedi. Üst üste aldığı beş oyunla bu seti kazanan Hercog, final setinde de önce servis kıran taraftı. Ancak geri çizgideki dinamizmini sürdüren Parmentier, set ortasında yaptığı kritik hatalar sonrasında üstünlüğün elinden kaymasına engel olamayan Hercog’u 6-3’lük setle yıkmayı başardı.

2 saat 14 dakika süren maçı 6-4, 3-6, 6-3 ile noktalayan Pauline Parmentier, 2008’den beri kazandığı ilk şampiyonluk sonrasında yarın açıklanacak klasmanda 46 sıra tırmanarak 76 numaraya çıkacak. Parmentier, 122 numaradayken aldığı bu şampiyonlukla Çağla Büyükakçay’a ait en düşük sıralamayla İstanbul Cup şampiyonluğu kazanma başarısını da geliştirdi.

Turnuvanın kapanışındaki tekler seremonisinde ödülleri İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve TTF Başkanı Cengiz Durmuş verdi.

(istcup.net)