ATP'de Londra'daki ATP Finalleri öncesi sezonun son Masters turnuvası olan Paris Masters, coronavirus önlemleri nedeniyle şehirde ilan edilen gecelik sokağa çıkma yasağının gölgesi altında yapılacak.

Fransa'da görülen coronavirus vakalarındaki artış nedeniyle Paris ve sekiz diğer metropolde 17 Ekim'den itibaren en az dört hafta geçerli olmak üzere 21:00-06:00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Paris Masters turnuva yönetiminden yapılan açıklamada, kapalı kortta düzenlenecek turnuvanın gündüz seanslarının günlük 1000 seyirci kapasiteyle oynanacağı, gece seansı maçlarınınsa seyircisiz oynanacağı açıklandı.

1000 kişilik seyirci kapasitesi ise sadece Merkez Kort'u kapsayacak, 1 ve 2 numaralı kortlardaki maçlar seyircisiz oynanacak. Eleme maçlarının ise hiçbirine seyirci alınmayacak.

Turnuva yönetimi aynı zamanda ana tablodaki tenisçi sayısının 48 kişiden 56 kişiye çıkarıldığını, şampiyonluk ödülünün ise 301.975 euroya düşürülmesine karşın birinci turda elenen raketlerin 22.275 euro alacaklarını duyurdu. Elemelerde ilk turda elenen raketlerin aldığı para ödülü ise %65 artırıldı.

Paris Masters 31 Ekim-8 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenecek. Son şampiyon Djokovic ana tabloda yer almayacak.