Naomi Osaka şampiyonluğa ulaştığı 2020 Amerika Açık boyunca ırkçı saldırılarda ve polis tarafından öldürülen siyah Amerikalıların isimlerini maskelerine taşıdı. Victoria Azarenka'yı üç sette mağlup ettiği final maçı sonrası kendisine sorulan "Vermek istediğin mesaj neydi?" sorusuna, "Sizin aldığınız mesaj neydi? Benim için tüm bunların amacı insanların bunun hakkında konuşmasını sağlamaktı." cevabını verdi.

Naomi Osaka Amerika Açık'tan önceki hafta ABD'nin Minnesota eyaletinde Jacob Blake adlı bir siyah vatandaşın vurulmasının ardından ülkedeki ırkçılık ve polis şiddetini protesto etmek için greve giden NBA, WNBA, MLS ve MLB atletlerine katılarak Cincinnati yarı finalinden çekilmişti. Japon raket, Amerika Açık'ta taktığı maskelerle ilgili de, "7 sayısının öldürülen herkesin ismine yetmemesi çok üzücü." diye konuşmuştu.

Naomi Osaka amacına ulaşıp finale kadar yükselerek hazırladığı yedi maskenin tamamını gösterirken, Amerika Açık şampiyonunun maçlarında taktığı maskelerde isimleri yazanların hikayelerini paylaşıyoruz.

Breonna Taylor: 26 yaşındaki acil yardım teknisyeni Breonna Taylor, 13 Mart 2020'de evinde uyuduğu sırada polisler tarafından öldürüldü. Polisler kendilerini tanıtmadan içeri girdiler ve evin içinde 20 kurşun sıktılar. Breonna Taylor 8 kurşunla vurularak hayatını kaybetti. Şimdiye kadar eve giren üç polisten sadece biri görevden ihraç edilirken diğerleri ise açığa alındı. Breonna Taylor'ın öldürülmesinden sonra başlayan protestolarda 500'den fazla kişi tutuklandı. Taylor'ın ölümüyle ilgili herhangi biriyse tutuklanmış değil. 

Elijah McClain: Aurora, Colorado'lu masaj terapisti Elijah McClain, Ağustos 2019'da polis tarafından boğularak öldürüldü. McClain 24 Ağustos 2019'da marketten eve dönerken "şüpheli göründüğü" gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Gözaltına alırken McClain'i boğazına bastırarak yerde tutan polis 23 yaşındaki genç adamın nefes almasını engelledi. Olay yerine gelen paramedik ekibiyse McClain'e güçlü bir yatıştırıcı olan ketamin vererek kalp krizi geçirmesine neden oldu. McClain 30 Ağustos 2019 günü hayatını kaybetti. McClain cinayetiyle ilgili açığa alınan polisler daha sonra göreve iade edildi. Soruşturma dosyası bu yılın Haziran ayında tekrar açıldı.

Ahmaud Arbery: 25 yaşındaki Ahmaud Arbery 23 Şubat 2020'de yaşadığı yerin yakınında koşu yaparken kendisini takip eden üç beyaz tarafından vurularak öldürüldü. Arbery'yi takip eden üç kişiden biri ve cinayeti işleyen Travis McMichael'ın babası olan Gregory McMichael, Arbery'nin yakın zamanlarda yaşanan hırsızlık olaylarının şüphelisine benziyor olabileceğini söylese de polis olay civarında herhangi bir hırsızlık ihbar edilmediğini bildirdi. Soruşturmanın uzun sürmesi ve aylarca tutuklama yapılmaması, eski bir polis dedektifi olan Gregory McMichael'ın emniyet teşkilatıyla bağlantıları da göz önünde bulundurulduğundan tepkilere ve protestolara neden oldu.

Trayvon Martin: 17 yaşındaki lise öğrencisi Trayvon Martin, 26 Şubat 2012'de babası ve babasının nişanlısının yaşadığı sitenin güvenlik görevlisi George Zimmerman tarafından vurularak öldürüldü. Martin babasını ziyaret ediyordu ve sitede yürürken kendisinden şüphelenen Zimmerman tarafından vurularak öldürüldü. Zimmerman'ın daha önce de sitede gördüğü siyahları hırsızlık şüphesiyle polise ihbar ettiği ortaya çıktı. Trayvon Martin'i gördükten sonra da polisi arayan Zimmerman, polisin "(Martin'i) takip etmene gerek yok" demesine karşın Martin'le boğuşmaya başladı ve sonunda onu vurarak öldürdü. Zimmerman 2013'te meşru müdafaa gerekçesiyle beraat etti.

George Floyd: 46 yaşındaki George Floyd 25 Mayıs 2020'de ABD'nin Minessota eyaletinin Minneapolis kentinde kendisi gözaltına almaya çalışan dört polisten birinin dizini boynuna bastırarak onu boğması sonucu hayatını kaybetti. Videoya çekilen olayda polislerden Derek Chauvin'in sekiz dakika boyunca Floyd'un boynuna diziyle bastırdığı görülüyordu. Floyd'un söylediği "Nefes alamıyorum" sözleri öldürülmesinin ardından başlayan protestoların mottosu oldu. Polisin yaptığı ilk açıklamada boğmadan hiç bahsedilmemesi, Floyd'un bir "sağlık sorunu yaşadığının" iddia edilmesi ve Chauvin'in Floyd'un ölümünden dört gün sonra tutuklanması ülke çapına yayılan protestolara neden oldu. Olay yerinde bulunan dört polis tepkiler üzerine kovuldu.

Philando Castile: 32 yaşındaki Philando Castile 6 Temmuz 2016'da araba kullanırken kendisini kenara çeken trafik polisi tarafından vurularak öldürüldü. Castile, kendisinden ehliyet ve ruhsat isteyen Trafik polisi Jeronimo Yanez'i arabada taşıma ruhsatı bulunduğu bilgisini verdi. Bunun ardından silah çekeceğinden şüphelenen polise, defalarca silaha uzanmadığını belirtmesine karşın Yanez tarafından vurularak öldürüldü. Yanez 2017'de beraat etti ve beraatin ardından polis teşkilatından kovuldu.

Tamir Rice: Tamir Rice 22 Kasım 2014'te silah taşıdığı için ihbar edilmesi üzerine gelen polis tarafından vurularak öldürüldü. Mahkeme jürisi, Rice'ı vuran polislerin suçlanmamasına karar verdi. İhbarı polislere ileten 911 operatörü, ihbarcının "(Rice) büyük ihtimalle bir çocuk" sözünü polislere bildirmediği için açığa alındı. 12 yaşındaki Rice'ın elindeki tabanca, bir oyuncaktı.